Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πουτίνγκα!!!!




Ώρα για γλυκό; Ώρα λοιπόν για μια γευστικότατη πουτίνγκα!!!

ΥΛΙΚΑ:
6 Αυγά
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας μπεικεν μπάουντερ
1 κοθταλία της σούπας κανέλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ THN KΡΕΜΑ
2 λίτρα γάλα
1 κουτί κρέμα κάστερ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο  

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 βανίλιες  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Εκτέλεση ( παντεσπάνι)
Χτυπαμε στο μιξερ υλικα για το παντεσπανι, τα βαζουμε σε ενα μετριου μεγεθους πυρεξ και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 20-25 λεπτα στους 180 βαθμους. 

Εκτέλεση κρέμα 
Κραταμε 2 ποτηρια απο το γαλα και το υπολοιπο το ζεσταινουμε στην κατσαρολα.
Πριν βρασει το γαλα ριχνουμε τα αβγα χτυπημενα, τη ζαχαρη, το βουτηρο και τις βανιλιες και ανακατευουμε καλα.
Στο μουλτι χτυπαμε το καστερ με το γαλα που κρατησαμε.
Οταν το γαλα βρασει ριχνουμε το καστερ και ανακατευουμε γρηγορα για να δεσει η κρεμα Προσοχη να μην κολλησει. Η κρεμα θα ειναι ελαφρως ρευστη, μην νομιζετε οτι απετυχε. 

Εκτέλεση σιρόπι 
Βαζουμε το νερο, τη ζαχαρη και τις βανιλιες στην κατσαρολα και απο την ωρα που θα αρχισουν να βραζουν μετραμε 7 λεπτα.
Τοτε το σιροπι ειναι ετοιμο
.

ΛΟΙΠΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Οταν ψηθει το παντεσπανι το αφηνουμε να κρυωσει καλα πριν το σιροπιασουμε
Οπως ειναι καυτο το σιροπι, το ριχνουμε πανω στο παντεσπανι.
Την κρεμα μην την βαλετε πανω στο παντεσπανι αλλα να την βαλετε σε ταπερ χωρια, ωστε καθε φορα που σερβιρετε να την ανακατευετε για να ειναι απαλη. Ετσι διατηρειτε περισσοτερες μερες στο ψυγειο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!


EVA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου