Μην σας ξεγελάει ο τίτλος του γλυκού. Είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλύκο και πάρα πολύ οικονομικό. Μπορεί να το φτιάξει ο καθένας!!! Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και το γλυκό των φοιτητών!! Αλλά ας μην καθυστερούμε άλλο πάμε να δούμε τα υλικά και την εκτέλεση.
Τα υλικά αντιστοιχούν απο 8 έως 10 άτομα!!
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα ΠΤΙ -ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ των 225g
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μικρό αυγό
70g ζάχαρη άχνη
85g λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 σφηνάκι brandy
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
2 Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί 60-70εκ. και ρίχνουμε κατά μήκος του χαρτιού το μίγμα. Τυλίγουμε το μίγμα σε ρολό και το στρίβουμε στις άκρες για να σταθεροποιηθεί.
3 Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε σε κομμάτια.Εάν θέλουμε το συνοδεύουμε με παγωτό.
Χρόνος προετοιμασίας : 30' και 3 ώρες στο ψυγείο
Eva
Τα υλικά αντιστοιχούν απο 8 έως 10 άτομα!!
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα ΠΤΙ -ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ των 225g
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 μικρό αυγό
70g ζάχαρη άχνη
85g λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 σφηνάκι brandy
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
2 Κόβουμε ένα αντικολλητικό χαρτί 60-70εκ. και ρίχνουμε κατά μήκος του χαρτιού το μίγμα. Τυλίγουμε το μίγμα σε ρολό και το στρίβουμε στις άκρες για να σταθεροποιηθεί.
3 Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε σε κομμάτια.Εάν θέλουμε το συνοδεύουμε με παγωτό.
Χρόνος προετοιμασίας : 30' και 3 ώρες στο ψυγείο
Eva
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου