Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ_Οφέλιμες τροφές για την εξεταστική περίοδο!


Σήμερα θα μιλήσουμε για τροφές και διάβασμα, ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να έχεις καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σου; Φυσικά, εάν δεν διαβάσεις... δεν θα γράψεις (sorry)! Η σωστή διατροφή μπορεί απλά να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και να κρατήσει τον οργανισμό σου γερό για να αντεπεξέλθει στις σκληρές απαιτήσεις του διαβάσματος. Διάβασε ποιες τροφές βοηθούν  και πώς θα τις καταναλώσεις! 

1. Γκόντζι-μπέρι (Goji berries)
Γκόντζι μπέρι ή μούρα Γκόντζι (όπως σου αρέσει) έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες με οφέλη για τον οργανισμό και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Προτείνουμε 10 με 30 γρ σκέτα ή με γιαούρτι την ημέρα. 

2. Βασιλικός πολτός
Ο βασιλικός πολτός αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Ανάμεσα στα οφέλη του βασιλικού πολτού είναι η ενίσχυση της αντοχής και της μνήμης του ανθρώπου (ακριβώς αυτό  που χρειάζονται οι μαθητές και φοιτητές την περίοδο των εξετάσεων). Μια κουταλιά κάθε πρωί... είναι ότι καλύτερο. 

3. Μύρτιλο ή Μύρτιλλος ή Blueberries
Οι καρποί του έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες, που συντελούν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου, όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες κ.ά. Οι συγκεκριμένοι καρποί έχουν συνδεθεί με την ενίσχυση της μνήμης. Ο μύρτιλλος τρώγεται σκέτος, σε σαλάτες ή με γιαούρτι και βρώμη. 

4. Ω-3 λιπαρά
Ψάρια, θαλασσινά (γαύρος, σαρδέλα, σολομός), ξυροί καρποί (φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, καρύδια) είναι κάποιες από τις τροφές που περιέχουν Ω-3 λιπαρά, πρόκειται για μια θρεπτική ουσία που ενισχύει την ικανότητα απομνημόνευσης και ανεβάζει την διάθεση. 

5. Μαύρη σοκολάτα








Τέλος η αγαπημένη σε όλους σοκολάτα. Δεν χρειάζεται να δαιμονοποιούμε αυτή την γλυκιά επιλογή, καθώς η μαύρη σοκολάτα πέρα από θερμίδες έχει και οφέλη. Βέβαια, η ποσότητα είναι που κάνει τη διαφορά, μπορείτε να τρώτε ένα με δύο κομματάκια την περίοδο της εξεταστικής για να σας τονώνει. Θα πρότεινα ακόμα να το συνδυάσετε με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι που αποτελεί και εξαιρετικό γευστικό συνδυασμό αλλά και δυναμίτη ενέργειας!

Καλό διάβασμα και καλά αποτελέσματα... και μην ξεχνάτε "νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου