Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΣΤΗΜΙΕΣ_ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!!




Ο πρωταγωνιστής σε αυτή την συνταγή είναι το γιαούρτι, το οποίο κρύβεται στη ζύμη!!!

ΥΛΙΚΑ(6-8 άτομα)

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ:

  • 2 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κ.σ. 'ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου
  • 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λουκουμάδες: Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για 20-25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι(περίπου 2 δάχτυλα) και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Πασπαλίζουμε μια πιατέλα με τη μισή καρυδόψιχα και τη μισή κανέλα. Κατόπιν, με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε στην πιατέλα.

Σιρόπι :Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και τους πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου